Onlinekursen.se är till för dig som är kursledare och även du som söker efter spännande onlinekurser. 

Här kan du registrera ett gratis annonskonto för dina onlinekurser nu. Onlinekursen.se vänder sig alltså till både dig som jobbar med webbkurser precis som vi, men även till dig som vill hitta en intressant kurs att gå. Kurser för barn och vuxna erbjuder vi på Onlinekurser.se. 

Olika kurser med olika lärare inom måleri, smycketillverkning, digital marknadsföring mm. finns i vårat kursutbud just nu men fler kurser kommer till undan för undan. Målet är för oss på onlinekursen.se att synas i mängden utan att det kostar stora pengar.  vi har utvecklat företaget Onlinekursen.se. Detta för att dels vi ska bli mer synbara utan att behöva betala enorma summor så som vi gjort sedan ett bra tag bakåt men också för att jag har kunskap om marknadsföring och på så sätt hjälpa andra utan dyr avgift. 

Här lägger du själv in dina uppgifter och du uppdaterar din sida hur ofta du vill. Du kan även välja att mot en årsavgift som inte rullar på automatiskt utan av eget initiativ om att vilja fortsätta hos oss få lägga upp länkar m.m Säljer du Onlinekurser registrera ett gratis annonskonto nu. 

Onlinekursen.se vänder sig alltså till både dig som jobbar med webbkurser precis som vi men även till dig som vill hitta en intressant kurs att gå.

Vill du bli synlig med dina onlinekurser?

På Onlinekursen.com har du möjlighet att synas med dina digitalakurser bland flera andra webbkurser.

Om du säljer kurser online så har du förmodligen upptäckt att konkurrensen är hård eftersom det finns stort utbud av webbkurser. Men, på denna plattform så syns du tillsammans med andra som enbart säljer just kurser online för både vuxna och barn.

Syftet är att fler ska kunna hitta just ditt unika kursutbud och att du ska slippa marknadsföringen själv.

Du skapar enkelt ditt eget galleri av en eller flera kurser med både foton och egen presentation.

Vi sköter marknadsföringen åt dig.

Det är väldigt enkelt att både skapa och hantera och förändra galleriet på egen hand vilket gör att du enkelt kan uppdatera din sida kontinuerligt.

Du slipper allt arbete med att skapa egen hemsida.

Kom igång med ditt galleri i några enkla steg!

 1. Börja med att registrera dig på Onlinekursen.se 
 2. Vid ”Välj webbadress för din sida” i formuläret väljer du den adress som dina kurser ska ha, t.ex. onlinekursen.se/ditt-namn
 3. Logga in på ditt nya konto
 4. Komplettera din presentation med relevant information under Ditt konto (som du finner i menyn under ditt namn, högst upp till höger), välj sedan Presentation.
 5. Ladda nu upp skarpa bilder på dina kurser och lägg till titel, information och beskrivning. Du laddar upp bilder på dina kurser via Ny kurs som du också hittar i ditt kursgalleri.
 6. Gör ditt konto mer personligt med en profilbild och en bakgrundsbild som representerar dig. Du kan även informera dina besökare om aktuella händelser, som en pågående event eller ett kommande spännande projekt i rutan ”Aktuellt”.
 7. Klart! Nu kan du se dina kurser på adressen som du har valt.

Dags att utforska webbplatsen, besöka andra kursledare och bläddra bland deras kurserbjudande.

Några tips för en bättre sida

 • Skriv en lagom kort presentation, och få med det viktigaste. Dina besökare ska också se dina onlinekurser, inte bara presentationstexten.
 • Du har möjlighet att lägga upp flera kurser.
 • Välj adressen till ditt galleri med omsorg. Den bör vara kort och vara antingen ditt efternamn, artistnamn, initialer eller något du vill bli förknippad med. Undvik att byta denna adress, så att alla kan hitta tillbaka till din sida om de har sparat länken.
 • Ta tydliga och skarpa bilder för att bäst återge dina kurser – följ våra rekommendationer.
 • Dela länken till ditt kursgalleri på dina sociala medier och med folk som är intresserade av dina kurser. Ett effektivt sätt att fånga upp intressenter är att skriva in din onlinekursen.se-länk i din Instagram-bio.

Bakgrund till Onlinekursen.se

Jag som skapat Onlinekurser heter Birger Jiglund och har många års erfarenhet av arbete av att bygga hemsidor, digitala lösningar och en massa bra idéer och stor mäng tålamod. 

 

Det finns numera en uppsjö av digitala kurser och därför är just den biten att synas det viktigaste hur duktig jag än är att lära ut.

Syns jag inte så finns jag inte!

 

Det ska vara enkelt att lägga upp dina kurser.

Det ska vara en rimlig kostnad.

Jag vill kunna testa gratis med någon kurs först.

Jag vill kunna hitta telefonnummer direkt för att kunna ringa och ställa frågor.

Jag vill öka min synlighet. 

Jag vill synas tillsammans med andra kurser online.

 

Eftersom jag själv finns med på sidan så är jag både engagerad och drivande för att vi ska synas i mängden.

 

I dagsläget är vi inte så många på vår plattform men vi besitter både kunskap och glädje i att driva Onlinekursen.com framåt genom annonsering på sociala medier och genom min egen  kunskap sedan många år som konstnär att synas på Google. 

 

Nu vet du lite om varför jag överhuvudtaget kom på tanken med denna kursplattform mitt eget syfte och behov.

 • Så, registrera ett Gratiskonto nu direkt – läs igenom de olika lösningarna vi har och välj det som passar dig just nu, du kan alltid ändra enkelt. 

Hoppas jag snart får synas tillsammans med dig på Onlinekursen.se

Med vänlig hälsning, Birger Jiglund